Penisförstoring, penisförlängning
Affiliate-program

En krökt penis på grund av medfödd och förvärvad peniskrökning.

Medfödd peniskrökning (penisdeviation)


Peniskrökning och krökt penis som sjukdomsbild

Även om man inte ser det med detsamma: Visste du, att nästan ingen penis är helt rak? Precis som näsor och ansikten och till och med kvinnliga bröst nästan aldrig är likadana och symmetriska. Det är dock problematiskt för alla kroppsdelar när avvikelsen på riktningen är så stor, att det stör den drabbade estetiskt eller utgör ett funktionshinder. Cirka 5 procent av männen har till och med drabbats av en allvarlig peniskrökning, som kan leda till allvarliga inskränkningar när det gäller lust och kärlek. Det är enormt viktigt att må bra i sin egen kropp.

Orsak

En medfödd peniskrökning utvecklas redan i moderlivet. Framför allt av hormonella skäl kan vävnaden utvecklas asymmetriskt, penisens tre svällkroppar kan ha olika storlek. Ibland kan det hända att urinröret är för kort, en så kallad hypoplasi av urinröret. En medfödd penisdeviation förändras inte i vuxen ålder.

Hjälp

Operationer kommer för det mesta endast i betrakt, om den drabbade har ont eller betydliga inskränkningar vid samlag. En korrektur av kosmetiska skäl rekommenderas i allmänhet inte, då det i vissa fall föreligger stora risker att viktiga strukturer för penisens särskilda funktioner skadas.

Dessutom kan vid kosmetiska ingrepp i regel endast de längre svällkropparna anpassas till de kortare – man måste vara beredd på, att penisen blir ett antal centimeter kortare. Dessutom är ofta penisen efter ingreppet inte direkt vacker.

Terapin med PHALLOSAN forte är därför ett äkta alternativ till de operativa metoderna för behandling av peniskrökning: Genom det ihållande draget kan man åtgärda eller åtminstone förbättra en krökning utan att längden reduceras, då hela penisen sträcks rakt på ollonet genom dragkraften. Därvid spelar det ingen roll i vilken riktning krökningen pekar.


Förvärvad peniskrökning

Induratio penis plastica

Den förvärvade peniskrökningen, även kallad induratio penis plastica (förkortning IPP), kan utvecklas långsamt eller helt plötsligt. Den mycket belastande sjukdomen är ofta smärtsam, särskilt vid erektion. Oftast pekar penisens krökning uppåt, men även insnörningar som liknar ett timglas är möjliga. IPP drabbar 3 till 7 procent av männen, diabetiker drabbas oftare. Den förvärvade krökningen kan tyvärr vara så extrem, att sexuell kontakt kan göra ont eller till och med vara omöjlig. Sjukdomen påverkar hela mannen, då den försämrar livskvaliteten enormt, personligt, sexuellt och när det gäller förhållandet till sin partner.

Orsak

Den exakta orsaken till den peniskrökning som uppstår först i vuxen ålder är inte känd och har inte utforskats på ett avslutande sätt. Den rådande teorin antar att störningar i kollagenmetabolismen spelar en viktig roll i utvecklingen. Vid induratio penis plastica bildas fokala förhårdnader (plack) på svällkroppens hud, som orsakas av en överproduktion av bindväv i penisen. Detta leder till den delvis även smärtsamma krökningen.

Hjälp

Då det inte är möjligt att behandla kausalt, försöker man lindra symptomerna av IPP med olika mediciner och behandlingsmetoder och på detta sätt förhindra utvecklingen av sjukdomen (medicin, injektion av läkemedel direkt i penisen, chockvågsterapi, jontofores). I svåra fall är en operation den sista och enda utvägen för att hjälpa de drabbade tillbaka till en tillfredställande sexualitet. En läkning i form av en fullständig tillbakabildning av krökningen har hittills ingen behandlingsmetod kunnat åstadkomma.

Med PHALLOSAN fortes mekaniska metod har dock redan 640 patienter kunnat berätta om framgångar. PHALLOSAN forte rekommenderas som en alternativ början på en terapi eller underhållsbehandling av en krökning genom IPP - framför allt med tanke på att andra behandlingsalternativ inte påverkas på något sätt.

Hur fungerar PHALLOSAN forte?

Hur kan jag beställa PHALLOSAN forte?