Penisförstoring, penisförlängning
Affiliate-program

Hos mannen pratar man om en mikropenis, när den är kortare än 2,5 cm.

Micropenis / mikropenis

Penisstorlek under 2,5 cm

Med begreppet mikropenis (mikropenis, även: Mikrofallos) betecknar man en ovanligt liten penis, alltså en speciell form av ett underutvecklat manligt könsorgan. Hos en vuxen man pratar man om en mikropenis, när den är kortare än 2,5 cm. Denna exakta uppgift är också det viktigaste kännetecknet för att kunna skilja mellan begreppen "Liten penis" (härlett från den genomsnittliga storleken på en penis) resp. "den subjektiva känslan av att ha en för liten penis" (personlig bedömning).

Vanliga orsaker för utveckling av en mikropenis:

  • En felfunktion på testiklarna förhindrar en tillräcklig produktion av testosteron, vilket stör penisens normala utveckling och kan förorsaka en mikropenis.
  • Genetiska defekter på receptorerna förhindrar en korrekt absorption av testosteron från testiklarna och orsakar en mikropenis.
  • Störningar i hormonproduktionen, vilket leder till funktionsstörningar på testiklarna och därmed störningar i produktionen av testosteron.
  • Exogena orsaker, som dioxinförgiftning.

Behandling av mikropenis

Medan en mikropenis förr ofta togs bort helt genom ett kirurgist ingrepp, är det idag med hjälp av en hormonbehandling möjligt att stimulera penisens tillväxt och därigenom nå en penislängd som gör samlag möjligt.

Inom ramen för den så kallade falloplastik finns det idag även kirurgiska alternativ för att behandla en mikropenis.