Penisförstoring, penisförlängning
Affiliate-program

Om ett genomsnittligt omfång på en penis pratar man i Europa när omfånget ligger på mellan 12 och 14 cm.

Penis omfång

Tjockare eller smalare?

Det anses numera vara bevisat, att penisens omfång är viktigare för kvinnans sexuella tillfredsställelse än penislängden. En kort men tjock penis stimulerar exakt en kvinnas känsligaste områden. Dessa befinner sig kring klitoris och den främre tredjedelen av slidan. Ett stort omfång på penisen är här - åtminstone upp till en bestämd smärtgräns - en klar fördel. Även i relevanta diskussionsforum (för kvinnor) på nätet föredrar de flesta en liten men tjock penis jämfört med en lång och smal penis, alltså ett plus för ett större omfång på penisen.

Penisens omfång varierar också mer än penislängden. Medan längden på en erigerad penis nästan alltid är den samma, kan en särskilt stark erektion leda till ett bedtydligt större omfång på penisen.

Genomsnittligt omfång på penisen

Om ett genomsnittligt omfång på en penis pratar man i Europa när omfånget ligger på mellan 12 och 14 cm. Man mäter i mitten på en penis i erigerat tillstånd - helst med ett enkelt måttband.

För att få ett större omfång på penisen används ofta penisringar. Dessa reducerar utflödet av blod från penisen i erigerat tillstånd och leder därmed till förstärkt erektion.